РОЛЬ ДИЗАЙНУ У ПІДВИЩЕННІ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ МЕРЕЖЕВИХ ЗАКЛАДІВ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА (Development Service Industry Management, 2025)
Дизайн інтер’єру є важливою складовою формування конкурентоспроможності мережевих закладів ресторанного господарства. Візуальне оформлення простору впливає на перше враження, емоційний стан гостей, тривалість їх перебування та формування лояльності. Особливо актуальним питання оновлення інтер’єру стає для підприємств харчування, які вже функціонують тривалий час. У статті досліджено особливості дизайну інтер’єру мережевих піцерій м. Києва, проаналізовано актуальні тренди оформлення інтер’єрів закладів ресторанного господарства з урахуванням функціональності, доступності та емоційності. Розроблено практичні пропозиції з оновлення інтер’єру обідньої зали закладу мережі «Піца Хата» на основі концепції біофілічного дизайну з урахуванням сучасних дизайнерських підходів та економічної доцільності.
Keywords: дизайн інтер’єру; мережеві заклади ресторанного господарства; піцерії; конкурентоспроможність; безбар’єрність