(untitled) (Development Service Industry Management, 2025)
У статті розглянуто туристичний потенціал Поділля як унікального регіону України з багатими природними, історико-культурними та етнографічними ресурсами.. Варто зауважити, що Поділля завдяки своєму географічному положенню, сприятливим кліматичним умовам та багатій культурній спадщині. володіє значним туристичним потенціалом. Це є характерною складовою розвитку туризму в Україні, де наявність таких ресурсів розглядається як важлива передумова для розвитку туристичної галузі. Стаття присвячена комплексному аналізу туристичних можливостей Подільського регіону. Зазначимо, що автори аналізують сучасний стан туристичної інфраструктури Поділля, включаючи готельно-ресторанний бізнес, транспортну доступність та інформаційне забезпечення. Вони відзначають як позитивні аспекти, так і проблеми, що потребують їх вирішення для підвищення привабливості регіону для туристів. Ця тенденція відповідає сучасним методичним підходам до оцінювання туристичного потенціалу регіонів, які передбачають комплексний аналіз різних складових. У статті також розглядаються перспективи розвитку різних видів туризму на Поділлі, зокрема екологічного, культурно-пізнавального, гастрономічного, активного та оздоровчого. Автори наголошують на необхідності впровадження нових технологій та підходів для підвищення конкурентоспроможності регіону на туристичному ринку. Отже проаналізовано сучасний стан туристичної інфраструктури, виявлено основні проблеми та запропоновано напрями розвитку туризму в регіоні. Загалом, стаття є цінним внеском у дослідження туристичного потенціалу Поділля, надаючи ґрунтовний аналіз сучасного стану та окреслюючи можливі шляхи розвитку туризму в регіоні.