(untitled) (Development Service Industry Management, 2025)
У статті виділено сучасні підходи до корпоративного управління, згідно яких організаційна структура повинна бути адаптивною, прозорою та спрямованою на підвищення ефективності. Узагальнено базові методичні засади формування організаційної структури корпоративного управління, які охоплюють наступні процеси: визначення мети, цілей та завдань корпоративного управління; вибір типу організаційної структури корпоративного управління; формування ключових підрозділів корпоративного управління; розподіл повноважень і відповідальності органів корпоративного управління; впровадження механізмів комунікації та контролю в системі корпоративного управління; адаптація системи корпоративного управління до змін зовнішнього середовища.