(untitled) (Development Service Industry Management, 2024)
У статті розглядається низка прикладів RBC у дії та відповідні фактори, які слід враховувати, коли підприємства розробляють відповідь на ситуацію. Відповідальна ділова поведінка також розглядає як мережа національних контактних пунктів для відповідального ведення бізнесу може підтримувати реагування бізнесу та створювати сприятливе середовище для ефективного RBC як під час війни, так і під час реконструкції. У сукупності RBC, як через свої стандарти, так і через інституційну спроможність надає низку можливостей для бізнесу та політиків зробити внесок у посилення економічної стійкості України за дуже складних обставин. Для того щоб принципи та стандарти RBC суттєво сприяли глобальній стійкості, важливо вжити заходів із захисту їх цілісності через послідовне глобальне застосування в різних географічних регіонах та ланцюгах постачання. Хоча конкретні обставини війни Росії проти України є унікальними, збройний конфлікт, на жаль, залишається постійною частиною світових справ, зокрема в багатьох інших регіонах, інтегрованих у глобальні ланцюги створення вартості. У цьому контексті RBC відіграє важливу роль у пом’якшенні негативних наслідків, пов’язаних із конфліктом, та інших системних ризиків, в той же час дозволяючи підприємствам залишатись залученими та сприяти досягненню результатів сталого розвитку в зонах з високим рівнем ризику, коли це дозволяють умови.