(untitled) (Development Service Industry Management, 2024)
Стаття присвячена оцінюванню стійкості суб’єктів господарювання для виявлення їх ключових особливостей з метою розробки у майбутньому методичного підходу до оцінки антикризової стійкості підприємств. Проаналізовано сутність, напрями, функціональні складові і результати оцінювання різних видів стійкості (фінансової, економічної, антикризової). підприємства та якість його управлінської діяльності, від яких, в першу чергу, залежить виживання і стійкий розвиток у майбутньому. Обґрунтована необхідність використання економічного факторного аналізу для виявлення і відбору чинників впливу та формування системи показників за обраними групами функціональних складових. Для комплексного і всеохоплюючого дослідження стану справ на підприємстві запропоновано використовувати комбінацію одночасно трьох видів економічного факторного аналізу - техніко-, фінансово- і соціально-економічного.