(untitled) (Development Service Industry Management, 2024)
Стаття присвячена узагальненню та подальшому розвитку теоретико-методичних засад дослідження сутнісних характеристик економічної безпеки підприємства. Метою дослідження визначено структуризацію наукових поглядів та подальший розвиток теоретико-методичних засад дослідження економічної безпеки підприємства. Здійснено критичний огляд підходів різних авторів до трактування змісту поняття «економічна безпека підприємства». Запропоновано підхід до групування наукових поглядів на трактування поняття економічної безпеки підприємства. Обґрунтовано авторське бачення поняття та структурно-змістових характеристик економічної безпеки суб’єкта господарювання. Напрацьовано нове бачення базисних положень в сфері управління економічною безпекою підприємств і організацій.