(untitled) (Development Service Industry Management, 2024)
У статті досліджується проблематика сталого й ефективного функціонування та розвитку закладів охорони здоров’я. Вказано на те, що з огляду на спеціалізацію закладів охорони здоров’я у сфері надання споживчих послуг населенню тут критично важливим стає формування якісного кадрового, у тому числі інтелектуального, потенціалу. Відтак, попри якість самих послуг на перший план виходять питання управління підбором та розвитком персоналу закладів охорони здоров’я. На таких засадах метою статті визначено розвиток методико-прикладних положень управління кадровим потенціалом закладів охорони здоров’я. Розглянуто цілісний спектр проблематики, що стосується формування штату персоналу, оплати та стимулювання праці персоналу, руху персоналу, структурних характеристик забезпеченості та розвитку персоналу закладів охорони здоров’я. Зроблено висновки в частині підвищення ефективності на загал вдосконалення процесів управління персоналом суб’єктів цього виду діяльності. Визначено пріоритетні напрями та засоби розвитку кадрового потенціалу закладів охорони здоров’я.