(untitled) (Development Service Industry Management, 2024)
У статті прикуто увагу до викликів і загроз стабільного функціонування й розвитку підприємств в умовах нестабільності, обумовлених зокрема негативними наслідками повномасштабної війни. Метою статті визначено ідентифікацію викликів та обґрунтування імперативів управління економічною безпекою підприємств в умовах кризи. Уточнено змістову характеристику поняття економічної безпеки підприємства. Ідентифіковано виклики забезпечення економічної безпеки підприємств в умовах кризи, зокрема повномасштабної війни. Визначено імперативи управління економічною безпекою підприємств в умовах кризи. Розроблено заходи та засоби, реалізація яких спрямована на гарантування економічної безпеки підприємства в умовах нестабільності. Вказано на орієнтири, яких мають дотримуватися суб’єкти господарювання задля посилення їх економічної безпеки в умовах кризи.