(untitled) (Development Service Industry Management, 2024)
У дослідженні розглядаються основні аспекти впливу штучного інтелекту (ШІ) на економічне зростання сучасних суспільств. Акцентується на технологічних інноваціях, спричинених розвитком ШІ, і їх ролі у підвищенні продуктивності та ефективності економічних процесів. Значна увага приділяється аналізу даних та прогнозуванню як ключовим чинникам, що сприяють оптимізації бізнес-операцій та прийняттю стратегічних рішень. Дослідження демонструє, як автоматизація рутинних завдань та впровадження інтелектуальних систем дозволяє зменшити витрати та підвищити продуктивність праці. У дослідженні також розглядаються приклади успішного застосування ШІ у різних галузях економіки, включаючи фінанси, охорону здоров’я, виробництво та логістику. Це дає змогу оцінити масштаби впливу новітніх технологій на економічне середовище та конкурентоспроможність підприємств. Важливою складовою дослідження є аналіз викликів і ризиків, пов’язаних з впровадженням ШІ, зокрема питання безробіття через автоматизацію робочих місць та етичні аспекти використання технологій. Пропонуються можливі шляхи подолання цих проблем, зокрема через підвищення кваліфікації працівників та створення нових робочих місць у галузях, що розвиваються завдяки ШІ. Запропоновані висновки щодо перспектив подальшого розвитку ШІ та його потенційного впливу на світову економіку. Підкреслюється необхідність активного залучення державного та приватного секторів до процесу інтеграції ШІ у всі сфери економіки з метою забезпечення сталого розвитку та економічного зростання.