(untitled) (Development Service Industry Management, 2024)
У статті розглянуто теоретичні засади та практичний досвід зарубіжних проєктів з ревіталізації промислових об’єктів з метою дослідити можливості впровадження даного методу трансформації індустріальних об’єктів в українські реалії. Авторами розглянуто умови для виникнення потреби у ревіталізації промислових об’єктів, виділено характерні особливості ревіталізації у порівнянні з іншими видами перетворень об’єктів промисловості. Наведено приклади успішної промислової ревіталізації у розвинених країнах, досліджено фактори актуальності та корисного впливу від впровадження ревіталізації. Сформовано послідовність етапів процесу ревіталізації промислових об’єктів з виділенням необхідних дій та інструментів, притаманних кожному етапу. Досліджено фактори, які зумовлюють вибір промислового об’єкту для проведення ревіталізації. Розглянуто український досвід із впровадження ревіталізації промислових об’єктів.