(untitled) (Development Service Industry Management, 2024)
У статті акцентовано увагу на питаннях теоретико-методичних засад функціонування та розвитку ринку праці. Визначено соціально-економічну роль та специфіку функціонування ринку сільськогосподарської продукції. Метою статті визначено узагальнення теоретико-методичних засад соціально-економічної ролі та особливостей функціонування і розвитку ринку сільськогосподарської продукції. На підставі узагальнення теоретико-методичних засад дослідження ринку сільськогосподарської продукції встановлено, що в основу його сутнісно-змістової характеристики потрібно закладати складний багаторівневий механізм, що опосередковує процеси і відносини, які виникають в ході виробництва, розподілу, обміну та споживання сільськогосподарської продукції, а також забезпечує узгодження (через такі інститути, як попит і пропозиція, ціна тощо) соціально-економічних інтересів виробників сільськогосподарської продукції, суб’єктів логістики та торгово-посередницької ланки, споживачів (кінцевих та проміжного споживання) продукції сільського господарства, елементів ринкової інфраструктури та держави.