(untitled) (Development Service Industry Management, 2024)
У статті акцентовано на потенціалі розвитку туризму в Україні. Вказано на проблемні аспекти та перешкоди становлення і ефективного функціонування туристичного комплексу країни та її регіонів. На таких засадах метою дослідження визначено виявлення проблемних аспектів та обґрунтування пріоритетних напрямів державної політики розвитку туристичного комплексу України. Визначено засоби та інструментарій державної політики стимулювання процесів побудови туристичних комплексів як систем. Визначено механізми та засоби державного регулювання, впровадження яких дозволить наростити обсяги пропозиції туристичних послуг, збільшити туристичні потоки та зростити частку туризму у ВВП, прискорити за рахунок туризму місцевий економічний та соціальний розвиток, покращити якість життя місцевого населення.