(untitled) (Development Service Industry Management, 2024)
У статті визначено роль релігійних екскурсій у організації екскурсійної справи та становленні української держави, особливо сьогодні. Розглянуто характерні риси та особливості релігійного екскурсійного потенціалу, загалом, та у Тернопільській області, зокрема, для організації паломництва та релігійних екскурсій. Проаналізовано важливість надання релігійних і паломницьких екскурсійних послуг і розвитку цього напряму у майбутньому. У статті подано аналіз основних складових частин релігійного екскурсійного потенціалу. Охарактеризовано визначний духовний центр греко-католицької церкви в Україні, яким здавна є село Зарваниця. Зроблено акценти на важливості паломницьких релігійних поїздок та екскурсій під час війни для відновлення психологічного та ментального здоров’я.