(untitled) (Development Service Industry Management, 2024)
В статті досліджено особливості функціонування суб’єктів туристичного підприємництва у сфері сільського зеленого туризму в країнах ЄС. Авторами зазначено, сільський зелений туризм в країнах Європейського Союзу являє собою цілеспрямовану підприємницьку діяльність направлену на задоволення зростаючого попиту на автентичні подорожі. Зауважено, що в країнах ЄС представники туристичної бізнес-спільноти сфері сільського зеленого туризму активно співпрацюють з місцевими підприємствами, фермерами та ремісниками, створюючи мережу (туристичні хаби), яка покращує загальну практику туризму. Авторами проаналізовано програми підтримки суб’єктів туристичного бізнесу в країнах ЄС: програма «EXPERT», «The village i love», «Data base on rural tourism services».