(untitled) (Development Service Industry Management, 2024)
У дослідженні актуалізовано увагу до проблематики забезпечення резільєнтності українського бізнесу в умовах війни та обумовленої нею критично гострої соціально-економічної нестабільності. Метою статті визначено ідентифікацію та обґрунтування елементів механізму забезпечення резільєнтності соціально-економічної системи підприємств України в умовах кризи. Ідентифіковано конфігурацію та склад структурних елементів механізму забезпечення резільєнтності соціально-економічної системи підприємства. Встановлено особливості та досліджено місце механізму забезпечення резільєнтності вітчизняних підприємств. Показано, що формування та реалізація на практиці механізму забезпечення резільєнтності соціально-економічної системи бізнесу має бути процесом чітко інституціалізованим, що відбувається на постійній основі згідно спланованої етапності заходів і їх результатів на шляху досягнення визначеної генеральної мети.