(untitled) (Development Service Industry Management, 2023)
У статті визначено важливість сформованості та ефективності використання інвестиційно-інноваційного потенціалу в контексті забезпечення економічної безпеки країни. Наголошено на критичних змінах в інвестиційній та інноваційній діяльності в Україні від початку розгортання повномасштабної війни. Згідно сформованих висновків звернуто увагу і на невирішених проблемах, які щороку збільшувалась у превоєнному періоді і в умовах повномасштабної війни лише ускладнилась ситуація для їх вирішення. Наведено низку ризиків і загроз, що перешкоджають удосконаленню системи державного регулювання інвестиційних та інноваційних процесів і послаблюють конкурентний потенціал національного господарства стосовно здійснення інвестиційно-інноваційного прориву. Виділено важливість проведення інституційного реформування та структурних змін, що дозволить уповільнити послаблення інвестиційно-інноваційного потенціалу в системі економічної безпеки України. Узагальнено перелік чинників послаблення інвестиційно-інноваційного потенціалу в системі економічної безпеки України, вплив яких мав місце у превоєнному часі і посилився при розгортанні повномасштабного воєнного вторгнення.