(untitled) (Development Service Industry Management, 2023)
У статті обґрунтовується основні стратегічні напрями щодо зміцнення продовольчого потенціалу України, що базуються на необхідності вирішення проблеми «потрійного тягаря»: недостатнє харчування, дефіцит поживних мікроелементів та переїдання. Запропоновано застосовувати наступні заходи політики у сфері харчування в Україні: зміна вмісту продуктів харчування; фіскальні заходи; освіта з питань харчування; безпека харчових продуктів; маркування поживності продукції; політика надання продовольчої допомоги. Реалізувати визначені заходи політики у сфері харчування в Україні доцільно за допомогою наступних інструментів: просування різноманітності раціону харчування та диверсифікації виробництва продовольства; активне навчання правилам правильного харчування; кампанії з інформування населення про здоровий спосіб життя. До основних стратегічних напрямів щодо зміцнення продовольчого потенціалу України включено три складові: нівелювання негативного впливу екстремальних кліматичних явищ; стимулювання загальноекономічного зростання; врегулювання конфліктів та забезпечення миру. Останній напрям наразі потребує розробки для вирішення.