(untitled) (Development Service Industry Management, 2023)
Розвиток інформаційного суспільства в умовах гібридної війни між Україною та росією зазнає впливу загострення міжнародних конфліктів, нестабільності глобалізованого соціально-економічного середовища та загострення соціальних і екологічних проблем. У зв’язку з цим українські підприємства, зокрема підприємства мережевих структур, щоденно стикаються з проблемними ситуаціями, вирішення яких вимагає ефективного функціонування системи управління. Це передбачає врахування потенціалу інформатизації виробничих та соціально-економічних процесів. Тому, метою цієї статті є розробка наукових та методичних підходів до прийняття обґрунтованих управлінських рішень на основі використання економіко-математичних методів і моделей разом та сучасних інформаційних систем та комп’ютерних технологій. У даній статті визначено важливу роль впливу факторів зовнішнього та внутрішнього середовища на управління підприємством мережевої структури. Розроблено математичні моделі для оцінки управлінських рішень. Зокрема, побудована математична модель для визначення рівня готовності керівника до управлінського прийняття рішення, а також модель для розрахунку коефіцієнтів готовності керівника до прийняття рішень. Створено модель управлінського прийняття рішень в умовах нестандартної ситуації в складних соціально-економічних умовах, з врахуванням можливостей використання інформаційних систем та комп’ютерних технологій, що створює передумови для успішного функціонування адміністративної системи.