(untitled) (Development Service Industry Management, 2023)
У статті досліджується впровадження системи HR-інжинірингу на сучасному підприємстві. Розглянуто основні передумови інноваційних підходів до управління персоналом із залученням мотиваційних чинників. Визначено сутність поняття «HR-інжиніринг», що включає в себе сукупність ефективної системи інтеграції персоналу, корпоративної архітектури та інформаційних технологій. Здійснено оглядовий аналіз впливу на зміст інжинірингу діючих принципів оцінювання результатів праці й системи компенсації.Визначено склад бізнес-процесів, які доцільно здійснити для впровадження системи HR-інжинірингу на сучасному підприємстві. Розглянуто основні завдання, принципи та етапи впровадження HR-інжинірингу на підприємстві. Детально охарактеризовано комплекс робіт при практичному застосуванні принципів інжинірингу бізнес-процесі на підприємстві. Визначено позитивні та негативні наслідки впровадження методу інжинірингу бізнес-процесів.