(untitled) (Development Service Industry Management, 2023)
Глобалізація, зміни у споживчому поведінці, перехід до мережевої цифрової економіки: швидкість і мобільність, диджиталізація - сучасні тренди, що змушують компанії шукати нові конкурентні моделі управління бізнесом. Формування та розвиток цифрової стратегії, інтегрованої з бізнес-та HR-стратегіями, стає необхідною умовою забезпечення майбутньої конкурентоспроможності шляхом трансформації бізнесу від традиційного до технологічного підприємства. Бенчмаркінг дозволив виявити передумови HR-Digital: зміни у споживчому поведінці вплинули на активний розвиток кластера компаній, що ведуть онлайн-бізнес. Нові бізнес-моделі змінили управління працею і людськими ресурсами, сформували HR-тренди, що встановлюють нові підходи до підвищення ефективності: бізнес-орієнтований HR, філософія агільності, свобода: перехід до віртуальних робочих місць і гнучка зайнятість, розвиток диджиталізації. В статті представлений огляд HR-Digital, реалізованих в компаніях різних галузей діяльності, що демонструє різноманітність можливостей автоматизованих та цифрових технологій у всіх сферах управління людськими ресурсами: мобільний роботодавець; розвиток корпоративних соціальних мереж; мобільні додатки як основні платформи для HR-інструментів; навчання в будь-якому місці і в будь-який час; інтелектуалізація та роботизація; персоналізований підхід та когнітивні технології. Попит породжує пропозицію - зафіксовано активний розвиток компаній, які створюють продукти та надають послуги цифрових технологій у сфері HR.