(untitled) (Development Service Industry Management, 2025)
Основні наукові дослідження спрямовані на дослідження методичних підходів до ухвалення економічних рішень у сфері управління логістичними потоками та модернізацією системи логістики підприємства. Визначено, що основною метою управління логістичними потоками та модернізацією системи логістики підприємства є забезпечення безперервності та своєчасності постачання ресурсів, виробів або послуг у необхідному обсязі, у визначений термін і в оптимальні локації з одночасним зниженням сукупних витрат і підвищенням рівня задоволеності споживачів. Такий підхід є ключовим чинником підвищення ефективності господарської діяльності та зміцнення конкурентних позицій підприємства в умовах динамічного ринкового середовища. Зазначено, що сучасна концепція управління логістичними потоками та модернізацією системи логістики підприємства передбачає виділення матеріального, інформаційного та фінансового потоків. Метою статті є узагальнення методичних підходів до ухвалення економічних рішень у сфері управління логістичними потоками та модернізацією системи логістики підприємства. З цією метою для підприємств запропоновано знизити сукупні витрати на виробництво, зокрема за рахунок зменшення витрат на транспортування, зберігання, обробку вантажів і управління запасами; підвищити рівень обслуговування клієнтів шляхом скорочення термінів виконання замовлень, забезпечення їхньої точності й надійності, а також завдяки впровадженню сучасних сервісних практик; поліпшити якість продукції та послуг завдяки злагодженій роботі всіх підрозділів підприємства, інтеграції інформаційних систем управління та мінімізації ризиків виробничих втрат і дефектів.