(untitled) (Development Service Industry Management, 2025)
Стаття присвячена дослідженню ключової ролі вищої освіти у досягненні цілей сталого розвитку. З’ясовано, що освіта виступає одним з ключових передумов виконання Порядку денного для сталого розвитку – 2030. Визначено ролі, які вища освіта виконує в межах кожної складової сталого розвитку (економічної, соціальної та екологічної), та які мають своє відображення в навчальному процесі закладів вищої освіти. Досліджено положення, які мають стати орієнтиром на шляху трансформації освіти для сталого розвитку. Крім того в статті окреслено третю місію університетів, важливість якої полягає в підтримці закладами вищої освіти соціально-орієнтованого навчання, спрямованого на формування у здобувачів освіти знань та навичок відповідального ставлення та розв’язання суспільно-важливих проблем, шляхом інтеграції зусиль науки, бізнесу, влади та громадськості.