ПРАКТИЧНІ АСПЕКТИ АНАЛІЗУ ПРОПОЗИЦІЇ АГРОПРОДОВОЛЬЧОЇ ПРОДУКЦІЇ В УМОВАХ ГЛОБАЛЬНИХ РИЗИКІВ ТА ВИКЛИКІВ ПРОДОВОЛЬЧІЙ БЕЗПЕЦІ - ПОДСОХА, Анна; КОНОНЕНКО, Олег; СУХОМЛІН, Андрій; ПОЛЯКОВА, Евгенія (Development Service Industry Management, 2025)
У статті досліджено питання щодо практичних аспектів аналізу пропозиції агропродовольчої продукції в умовах глобальних ризиків та викликів продовольчій безпеці. З’ясовано, що продовольча безпека є головною умовою для стійкого зростання, оскільки вирішення її проблем гарантує забезпечення належного (повноцінного та якісного) харчування громадян. Значну увагу приділено основним проблемам та запропоновано конкретні механізми реагування на них, що дозволяє не лише визначити слабкі місця у системі продовольчої безпеки України, а й окреслити шляхи їх подолання з урахуванням сучасних ризиків і викликів. Обґрунтовано, що узгоджені дії на рівні держави, агробізнесу та міжнародних партнерів можуть гарантувати стабільність продовольчої системи та задовольнити потреби населення навіть у кризових ситуаціях.