СУЧАСНИЙ СТАН РИНКУ МОРОЗИВА В УКРАЇНІ: ВИКЛИКИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ - МОРОЗ, Світлана; КАЛАШНИК, Олена; ЛЕБІДЬ, Микита (Development Service Industry Management, 2025)
У статті проаналізовано поточний стан ринку морозива в умовах економічної нестабільності, спричиненої війною, висвітлено основні тенденції розвитку галузі, зокрема динаміку виробництва та споживання морозива в Україні за останні роки. Розглянуто вплив зовнішніх факторів на зниження попиту й виробництва, а також відзначено значний потенціал галузі для експорту продукції на міжнародні ринки. Особлива увага приділяється ролі великих виробників і малих підприємств, їх здатності адаптуватися до нових умов ринку, використовуючи інноваційні підходи та оптимізуючи процеси. Аналізуються перспективи розвитку галузі в умовах активної фази воєнних дій, зокрема можливості розширення експорту до країн Європи, Азії та Америки. Розглянуто перспективи подальшого розвитку галузі після завершення воєнних дій, нові можливості для експорту та зміцнення позицій України на глобальному ринку.