МЕТОДИЧНІ ПІДХОДИ ДО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ПІДПРИЄМСТВА ЧЕРЕЗ ІННОВАЦІЙНО-ІНВЕСТИЦІЙНІ МЕХАНІЗМИ - БАКАЙ, Віталій; ПИЛИПЯК, Олександр (Development Service Industry Management, 2025)
У статті розглядаються основні методичні підходи до забезпечення економічної безпеки підприємства через впровадження інноваційно-інвестиційних механізмів. Особливу увагу приділено аналізу сучасних тенденцій у сфері економічної безпеки, визначення ролі інноваційно-інвестиційних процесів в збереженні стабільності підприємства та рекомендацій щодо підвищення економічної стійкості, конкурентоспроможності підприємств і мінімізації ризиків, що можуть виникнути в умовах глобалізації та нестабільності ринкових умов. Розроблено інноваційно-інвестиційний механізм забезпечення економічної безпеки підприємства, який включає комплекс засобів, методів, інструментів та процедур, необхідних для проектування його елементів в умовах впровадження інноваційних продуктів або нових виробничих процесів з використанням інвестиційного ресурсу. В результаті його впровадження очікується формування ефективної системи елементів, здатних забезпечити сталий рівень економічної безпеки підприємства.