ІНСТРУМЕНТИ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ В УПРАВЛІННІ ЦИФРОВИМИ МАРКЕТИНГОВИМИ КОМУНІКАЦІЯМИ СПОРТИВНИХ ОРГАНІЗАЦІЙ - КУЛИНЯК , Ігор; ІВАНИЦЬКИЙ , Назарій (Development Service Industry Management, 2025)
У статті розглянуто застосування інструментів штучного інтелекту в управлінні цифровими маркетинговими комунікаціями спортивних організацій. Показано, що на тлі зростання конкуренції між видами спорту та індустрією розваг саме якість цифрових комунікацій, персоналізація та робота з даними стають критичними для набору, іміджу й залучення партнерів. Узагальнено та систематизовано інструменти штучного інтелекту за функціональними блоками: збір даних та формування аналітичних звітів; генерація контенту (тексти, зображення, відео); реклама і таргетинг; комунікації та сервіс, моніторинг репутації. У статті представлено результати впровадження інструментів штучного інтелекту в маркетингові комунікації спортивного клубу «Львівські Леви», що охоплювали створення контенту, оптимізацію реклами та автоматизацію взаємодії з клієнтами. Апробація показала приріст заявок і зарахувань, зростання активності в соцмережах та зниження вартості залучення спортсмена, що підтверджує практичну доцільність інтеграції ШІ-рішень.