РОЛЬ ЕМОЦІЙНОГО ІНТЕЛЕКТУ В ЕФЕКТИВНОМУ ЛІДЕРСТВІ: ТЕОРЕТИЧНІ ЗАСАДИ ТА ПРАКТИЧНІ АСПЕКТИ - БАБЧИНСЬКА, Олена; ЛОЗОВСЬКИЙ, Олександр (Development Service Industry Management, 2025)
У статті досліджено сутність емоційного інтелекту та його значення для формування ефективного лідерства в сучасних організаціях. Проаналізовано вплив емоційної компетентності керівника на управління персоналом, формування здорового мікроклімату в колективі та підвищення продуктивності праці. Розглянуто сучасні підходи до розвитку емоційного інтелекту як інструменту адаптивного, етичного та комунікативного лідерства. Особлива увага приділена ролі емоційного інтелекту в кризових ситуаціях та при прийнятті управлінських рішень. Наведено практичні рекомендації щодо розвитку емоційної компетентності керівників.