НАПРЯМИ ВДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ БЕЗПЕКООРІЄНТОВАНОГО УПРАВЛІННЯ СУБ’ЄКТІВ ЛОГІСТИЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ В УМОВАХ ДІДЖИТАЛІЗАЦІЇ - ШАТАРСЬКИЙ, Артур (Development Service Industry Management, 2024)
У статті наголошено, що система безпекоорієнтованого управління суб’єктів логістичної діяльності є ефективною при налагодженні процесів модернізації фінансово-економічного, організаційно-управлінського, нормативно-методичного, інтелектуально-кадрового, інформаційно-аналітичного, техніко-технологічного, інституційно-правового забезпечення. Провідною характеристикою безпекоорієнтованого управління суб’єктів логістичної діяльності запропоновано розглядати підвищення якості розроблення та реалізації управлінських рішень, що залежить від чіткого визначення окремих підсистем відповідно до регуляторного впливу на економічну, інвестиційну, техніко-технологічну, маркетингову та іншу сферу підприємництва. Пріоритетними орієнтирами безпекоорієнтованого управління логістичною діяльністю виділено досягнення ефективності, стабільності, стійкості та іншого, що визначає достатність ресурсного забезпечення, необхідність зовнішніх запозичень та можливості для посилення конкурентного становища підприємства. Наголошено, що процеси осучаснення та оновлення системи безпекоорієнтованого управління повинні відбуватися на постійній основі та мати необхідне ресурсне забезпечення, що орієнтується на покращення фінансових, економічних, соціальних та інших результатів підприємницької діяльності. Отримані результати дослідження дозволили запропонувати такі напрями вдосконалення системи безпекоорієнтованого управління суб’єктів логістичної діяльності в умовах діджиталізації, як покращення ресурсного забезпечення реалізації управлінських рішень, осучаснення структурно-функціонального бачення управління, дотримання базових та впровадження нових принципів і стандартів управління, впровадження інновацій та провідних цифрових технологій в систему управління.