ОБҐРУНТУВАННЯ ВИРОБНИЦТВА ХЛІБОБУЛОЧНИХ ВИРОБІВ ФУНКЦІОНАЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ ДЛЯ ПІДПРИЄМСТВ РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА - БАНДУРА, Валентина; ТЕПЛЮК, Каріна (Development Service Industry Management, 2024)
Вживання жирної смаженої їжі та солодощів, постійні стреси під час військового стану, погіршення екологічного середовища є чинниками, які можуть призвести до захворювання на цукровий діабет. Але багатьом людям вкрай важко зовсім відмовитись від солодощів. Тому останнім часом великим попитом користуються цукрозамінники та підсолоджувачі як натуральні так і штучні. Дані дослідження пропонують розроблення технологій використання замінника цукру, а саме екстракту стевії, у виготовленні хлібобулочних виробів для власного виробництва у закладах ресторанного господарства. В статті розроблена рецептура хлібобулочних виробів з пониженим вмістом цукрів.