ІННОВАЦІЙНА ПЛАТФОРМА АГРАРНОЇ СФЕРИ - ВОЛОДІН, Сергій; ВИТВИЦЬКА, Ольга; КОНДРАТ, Олександр (Development Service Industry Management, 2024)
У статті обґрунтовано питання формування платформи ринкової адаптації науки до кризових умов та мобілізації наукового потенціалу на проривних напрямках розвитку аграрної сфери. Оцінено можливості інтеграції науки та бізнесу на платформі інноваційної біоекономіки в кризових економіко-правових умовах України; обґрунтовано біоекосистему платформи та механізм її функціонування партнерства науки та бізнесу для реалізації спільних інноваційно-інвестиційних проектів. Для запровадження обґрунтованої біоекосистеми запропоновано комплекс заходів щодо формування платформи в системі аграрної науки на основі проведених випробувань та прийнятих організаційних рішень за прикладом НААН України. Зроблено висновок, щодо співпраці аграрної науки та бізнесу на основі запропонованої платформи державно-приватного партнерства, яка забезпечить мобілізацію наукового потенціалу для вирішення актуальних питань інноваційного розвитку аграрного виробництва, сільських територій шляхом створення та трансферу проривних та підтримуючих біоінновацій, виробництва конкурентоспроможної продукції. інноваційні агропродовольчі продукти.