КОНФЕРЕНЦ-КЕЙТЕРИНГ У СИСТЕМІ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО СЕРВІСУ ЯК ЧИННИК ФОРМУВАННЯ КОНКУРЕНТНИХ ПЕРЕВАГ ПІДПРИЄМСТВ HORECA - ТОМАЛЯ, Тетяна (Development Service Industry Management, 2026)
У статті обґрунтовано необхідність трансформації традиційних моделей кейтерингового обслуговування в умовах цифровізації, зміни потреб корпоративних клієнтів та поширення принципів сталого розвитку. Досліджено сучасні тенденції розвитку конференц-кейтерингу як інтегрованої складової конференц-сервісу та чинника підвищення конкурентоспроможності підприємств індустрії гостинності.. Розглянуто конференц-кейтеринг як багатокомпонентну сервісну систему, що поєднує готельне, ресторанне, організаційне та технологічне забезпечення ділових заходів. Визначено значення синергетичного ефекту взаємодії складових конференц-сервісу у формуванні доданої цінності для клієнтів та зміцненні конкурентних позицій підприємств HoReCa. Здійснено оцінювання кейтерингового потенціалу підприємств готельно-ресторанного бізнесу Хмельницької області та визначено ключові чинники конкурентоспроможності конференц-кейтерингових послуг. Обґрунтовано перспективи розвитку на основі впровадження Menu Engineering, Lean Catering, Zero Waste Catering, Well-being catering і цифрових технологій управління сервісними процесами. Запропоновано комплексний підхід до оцінювання ефективності конференц-кейтерингу за критеріями якості сервісу, економічної результативності та задоволеності корпоративних замовників.