МОНІТОРИНГОВЕ ТАБЛО СТАНУ ЛОГІСТИЧНОЇ СИСТЕМИ АГРОТРЕЙДИНГУ УКРАЇНИ В УМОВАХ ТУРБУЛЕНТНОСТІ - РЄПІНА , Інна; САДОВНИК , Олександр; ІВАЩЕНКО , Сергій (Development Service Industry Management, 2025)
У статті досліджено концептуальні та прикладні засади формування моніторингового табло стану логістичної системи агротрейдингу України в умовах зовнішньої турбулентності. Обґрунтовано актуальність цифрового моніторингу для підвищення стійкості логістичних процесів, спричинену воєнними діями, руйнуванням інфраструктури, енергетичними обмеженнями та глобальними порушеннями ланцюгів постачання. Проаналізовано сучасні виклики у функціонуванні транспортної, складської та інформаційно-комунікаційної підсистем агрологістики. На основі системного підходу визначено ключові логістичні індикатори, необхідні для оперативного управління агротрейдингом у кризових умовах. Розглянуто можливості BI-платформ (Power BI, Tableau, Qlik) щодо інтеграції різнорідних даних, забезпечення прозорості процесів та підтримки прогнозної аналітики. Запропоновано структуру моніторингового табло, що включає блоки транспортування, зберігання, ризиків, енергозабезпечення та цифрової взаємодії. Показано роль інтерактивності, адаптивності та інтеграції з корпоративними та державними інформаційними системами у формуванні єдиного логістичного інформаційного середовища. Зроблено висновок, що впровадження моніторингових табло є ключовим елементом цифрової трансформації агрологістики, підвищує стійкість аграрного сектору та забезпечує безперервність ланцюгів постачання в умовах турбулентності.