АНАЛІЗ ДИНАМІКИ ПІДПРИЄМНИЦЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ У СФЕРІ СІЛЬСЬКОГО ТУРИЗМУ НА ПОДІЛЛІ - ЦВІГУН , Юрій (Development Service Industry Management, 2025)
У статті розглянуто динаміку підприємницької діяльності у сфері сільського туризму на Поділлі впродовж 2018–2024 років. Проаналізовано сучасні тенденції розвитку галузі, виявлено ключові чинники впливу та особливості функціонування туристичних садиб в умовах соціально-економічних змін, пандемії COVID-19 та воєнного стану. Представлено огляд регіональних природно-ресурсних та культурно-історичних передумов розвитку сільського туризму. Окреслено проблеми, що гальмують зростання сектору, серед яких недостатня інфраструктура, сезонність та обмежений рівень маркетингових знань підприємців. Запропоновано перспективні напрями розвитку, зокрема диверсифікацію туристичних послуг, формування кластерних об’єднань та залучення грантового фінансування. Результати дослідження можуть бути використані органами місцевого самоврядування, підприємцями та науковцями для формування ефективної стратегії розвитку сільського туризму на Поділлі.