ВПРОВАДЖЕННЯ СПЕЦІАЛІЗОВАНОГО ХАРЧУВАННЯ З АЛЬТЕРНАТИВНИМИ ДЖЕРЕЛАМИ БІЛКУ ДЛЯ СПОРТСМЕНІВ В ЗАКЛАДАХ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО ГОСПОДАРСТВА - СИЛЬЧУК , Тетяна; ПУШКА , Ольга; КУЦИЙ , Елір (Development Service Industry Management, 2025)
Розглянуто перспективи впровадження спеціалізованого харчування для спортсменів у закладах готельно-ресторанного господарства із застосуванням альтернативних джерел білка. Визначено актуальні тенденції wellness-туризму, підвищення попиту на функціональні, безглютенові та веганські продукти, що формує нові можливості для готельного бізнесу. Досліджено хімічний склад і харчову цінність конопляного, лляного, гарбузового протеїнів, кіноа та спельти, які забезпечують високу амінокислотну насиченість та мінеральний баланс розробленого харчування. Представлено приклади страв, адаптованих до готельно-ресторанного бізнесу. Обґрунтовано, що використання рослинних протеїнів сприяє підвищенню конкурентоспроможності готелів, розширенню цільової аудиторії та формуванню іміджу інноваційних і клієнтоорієнтованих закладів.