АНАЛІЗ ЗОВНІШНІХ ЗАГРОЗ ЕКОНОМІЧНІЙ БЕЗПЕЦІ ПІДПРИЄМСТВ ТУРИСТИЧНОЇ ГАЛУЗІ В УКРАЇНІ - КЛОК, Олексій (Development Service Industry Management, 2025)
У статті розглянуто трактування поняття економічної безпеки підприємства, які запропоновано як зарубіжними, так і вітчизняними науковцями та запропоновано власне тлумачення. Визначено та проаналізовано зовнішні загрози економічній безпеці підприємств туристичної галузі в Україні: політичні, економічні, соціальні, технологічні, правові, екологічні, які за допомогою PESTLE-аналізу вдалось систематизувати. Перевагою застосування такого методичного підходу є виявлення не тільки існуючих загроз, що стримують розвиток підприємств туристичної галузі в Україні, а й таких, що у подальшому можуть мати на них суттєвий вплив. Для забезпечення економічної безпеки підприємств туристичної галузі в Україні запропоновано врахувати результати дослідження при розробці їх власних стратегій розвитку та нової Стратегії економічної безпеки України.